Нуждаете се от нова сушилня?

Нуждаете се от нова сушилня?
Използвайте това удобно ръководство, за да изберете най-добрата за себе си

Омръзнало ви е да чакате прането да изсъхне? Губят ли дрехите ви приятния аромат на свежо пране заради дългото висене на простора?

Време е за сушилня. Заредете прането, оставете я да си върши работата и се наслаждавайте! Но трябва да имате предвид някои неща, за да изберете най-добрата сушилня за себе си. Няколко съвета, които могат да ви помогнат.

Готови ли сте? Да действаме!
1. Изберете цвят!

1. Изберете цвят!

Цветът е ключов елемент за проектирането на красива кухня. Не го пренебрегвайте!

Обичайните цветове на домакинските уреди са бял, черен и инокс. Това са многофункционални цветове и те могат лесно да се впишат в наличната цветова гама. Помнете: може да добавите малко контраст – като изберете бял уред, ако общата ви цветова гама е тъмна например.

2. Извадете рулетката!

Времето и пространството имат едно общо нещо: сякаш никога не стигат. Преди да закупите сушилнята се уверете, че сте измерили наличното пространство!

Също така не забравяйте да оставите около 10 см между уреда и стената за вентилация.

И не забравяйте също да измерите ширината на вратите в дома си! Не искате да получите чисто новия си уред и след това да откриете, че той не може да мине през входната врата!

3. Знайте потребностите си

Съществуват различни видове сушилни. Обобщихме някои от основните моменти за по-разпространените по-долу, за да ви помогнем да намерите тази, която най-добре отговаря на нуждите ви. Надяваме се, да ви е полезно!
Вариант с вентилация

Вариант с вентилация

Сушилните с вентилация работят като циркулират топъл въздух през прането, карайки остатъчната вода да се изпарява. Те са ефективно и достъпно решение.
Помнете, сушилните с вентилация изискват външен въздуховод за извеждане на влажния въздух навън.
Кондензаторен вариант

Кондензаторен вариант

Кондензаторните сушилни кондензират излишната вода и я изпомпват в резервоар или в канала чрез маркуч.

Те се поставят лесно, тъй като не се нуждаят от външен въздуховод. Кондензаторните сушилни често имат множество допълнителни функции, така че не забравяйте да ги прегледате!
Вариант с датчик

Вариант с датчик

Интелигентните сушилни с датчик автоматично установяват нивата на влажност на прането. Това им позволява да се изключват, когато дрехите изсъхнат, без да се налага изчакване на таймера. Ето защо сушилните с датчик осигуряват пестене на средства от сметките, тъй като продължителността на циклите е само колкото е необходимо.

При интелигентните сушилни с датчик можете да изберете желаното ниво на влажност за дрехите. Леко влажните облекла (при около 10% влажност) се гладят много по-лесно и позволяват по-добри резултати.
Вариант с термопомпа

Вариант с термопомпа

Сушилните с термопомпа изсушават прането като нагряват въздуха с помощта на термопомпа. След това влагата от дрехите се събира във воден резервоар, а въздухът се нагрява отново, за да изсуши дрехите ви. Те са многофункционални и могат лесно да се поставят навсякъде в дома ви, тъй като не се нуждаят от външни въздуховоди и не създават влажност във въздуха в областта от дома ви, където са поставени.
Кондензаторните сушилни също така използват много ефективно ресурсите!
4. Претеглете прането си

4. Претеглете прането си

... ОК, може би не буквално (въпреки че би било полезно наистина да го претеглите). Но все пак трябва внимателно да обмислите средното количество пране, което създавате вие и семейството ви: това ще определи вместимостта на барабана на новия ви уред, а това е ключова информация, която трябва да вземете под внимание, преди да направите покупка.
Също така имайте предвид, че вместимостта за пране и вместимостта за сушене са различни и се изразяват с две различни стойности. Така че обърнете внимание и на двете.

5. Изберете допълнителните предимства

Сушилните Indesit са оборудвани с редица чудесни функции, включително специални цикли, повишена енергийна ефективност, понижено потребление на вода и др. Когато планирате покупката си, отделете време да обмислите кои са ви необходими. Ето подборка от функции, които предлагат сушилните Indesit.
Бързо гладене

Бързо гладене

Опцията Бързо гладене осигурява прилагането на най-добри настройки за влажност.

Сухото ви пране запазва точното количество влага, за да ви осигури по-добро, безпроблемно гладене.

Опция за запаметяване

Опция за запаметяване

Задайте я и забравете за нея! Опцията за запаметяване ви позволява да запазите любимите и най-често използваните настройки на сушилнята.

Следващият път, когато се наложи да сушите пране, сушилнята ви ще е готова!

Полица за обувки

Полица за обувки

Специалният аксесоар Полица за обувки ви позволява да поставяте обувките си в сушилнята вертикално, осигурявайки изключителни резултати от сушенето и грижа за обувките ви.