Искате да закупите нова съдомиялна?

Искате да закупите нова съдомиялна?
Вижте нашите съвети преди да изберете!

Благодарение на съдомиялната можете да се сбогувате с миенето на ръка. Това само по себе си превръща съдомиялната в незаменим уред! Но има и други неща, които да вземете предвид, за да направите информирана покупка. Следвайте тези лесни стъпки, за да изберете правилната съдомиялна за себе си. Готови ли сте? Да действаме!
1. Изберете своя стил. Вградена или свободностояща?

1. Изберете своя стил.
Вградена или свободностояща?

Това зависи най-вече от текущия вид на кухнята ви. Ако вече имате шкафове, в които сте сложили вградени уреди, вероятно ще изберете такъв вариант.
Вградените уреди гарантират, че съдомиялната ви се вписва в общия стил на кухнята.

Обаче от друга страна, ако шкафовете не са проблем, изберете свободно стояща. Свободностоящите уреди Indesit имат изключителен дизайн, така че е хубаво да ги показвате!

Бележка за цвета:

обичайните цветове на свободностоящите домакинските уреди са бял, черен и инокс. Тези цветове са многофункционални, така че лесно се комбинират с други, но може да решите и да добавите малко контраст – като например изберете бял уред, ако общата ви цветова схема е тъмна например.
2. Извадете рулетката!

2. Извадете рулетката!

Преди да закупите своя уред се уверете, че сте измерили наличното пространство. Извадете рулетката и изчислете наличната ширина, височина и дълбочина.

Съдомиялните като цяло се предлагат в три размера: Пълен размер, тесни и компактни.

Имайте предвид също, ще компактните версии се различават. Например Indesit предлага съдомиялни за поставяне върху плот, които като цяло заемат по-малко място от моделите с пълен размер и тесните.

И още нещо: при измерването не се ограничавайте само с кухнята! Обърнете внимание на ширината на всички врати/ коридори/ входове, през които ще трябва да се пренесе новият ви уред, когато бъде доставен. Не искате да получите чисто новия си уред и след това да откриете, че той не може да мине през входната врата! Oh, and remember: don’t limit your measuring to the kitchen alone! Take note of the width of all doors/passageways/entrances your new appliance will have to be carried through, when delivered. You wouldn’t want to receive your shiny new appliance, only to discover it can’t get through the front door!

3. Помислете за навиците си за миене.

Голямо ли е семейството ви? Често ли каните приятели за вечеря? Ако това е така, възможно е мръсните съдове да се натрупват доста бързо. Или може би е вярно точно обратното: искате съдомиялна, но ежедневното количество замърсени съдове в домакинството ви е относително малко. Важен фактор, който да вземете под внимание, е броят комплекти за хранене, който ще е нужен за новата ви съдомиялна. Какво представлява комплектът за хранене? Представете си сервиране на официална вечеря. Всеки гост има чиния за основно, чиния за десерт, десертна лъжичка, чиния за супа, супена лъжица, чаша, чаша за чай, чинийка, чаена лъжичка, нож, вилица. Всичко това заедно е комплект за хранене. Умножете ги по общия брой възможни комплекти за хранене, който предлага съдомиялната, и така ще разберете точно колко елемента ще можете да поберете в нея.

4. Изберете допълнителните предимства

Съдомиялните често се предлагат с редица специални функции и характеристики. Добър съвет е да прочетете внимателно за предлаганите функции и да обмислите дали реално ще ги използвате, или не. Ето селекция от функции на уредите Indesit.
Отложен старт

Отложен старт

Идеално подбран момент!
Таймерът за отложен старт ви позволява да заредите машината и да настроите цикъла да стартира тогава, когато ви е най-удобно.
Например можете да използвате интуитивния таймер за отложен старт на машината Indesit, за да я програмирате да стартира по-късно през деня или през нощта, извън пиковите часове, за да спестите от сметките за енергия.

Extra цикъл

Extra цикъл

Колекцията Indesit eXtra може да се похвали с куп уникални функции, проектирани да улеснят живота ви.

Свалете горната кошница на своята съдомиялна eXtra, за да се наслаждавате на голямо вътрешно пространство от 53 см например.

А иновативната хидравлична технология премахва дори най-упоритите петна и остатъци от храна, за да се наслаждавате на винаги безупречни съдове.