Най-добрата печка за кухнята ви?

Най-добрата печка за кухнята ви?
Това ръководство ще ви помогне да изберете!

Печките са чудесна възможност да напрвите най-добрия избор според пространството, с което разполагате. Тъй като тези свободностоящи уреди комбинират котлони и една или повече фурна, те са изключително многофункционални.
Когато купувате нова печка, трябва да имате предвид няколко неща, за да можете да изберете най-добрата за себе си. Нека това полезно ръководство за купуване ви помогне да направите информирана покупка!

1. Помислете за вида печка, който предпочитате

Печките се делят на три различни типа: електрически, газови и комбинирани.

Газови печки

Газовите печки позволяват незабавно, прецизно готвене. Лесно управлявате пламъка под съдовете за готвене, за да постигнете желаните нива на топлина за рецептата си. Готвенето на тиган е лесно с газ.
Помнете: за безопасното монтиране на газова печка ще ви трябва сертифициран професионалист.

Електрически печки

Електрическите печки са многофункционални уреди, които предлагат съвременни технологии и разнообразие от функции.

Трите разпространени възможности за електрическите котлони са твърди плочи, стъклокерамични и индукционни.

Твърди плочи

Котлоните с твърди плочи са достъпна, изпитана във времето опция и позволяват добър контрол при готвене.

Печките с котлони с твърди плочи обикновено съдържат четири или повече кръгли електрически намотки, които се нагряват и на свой ред нагряват тенджерата или тигана.

Стъклокерамични

Привлекателни и минималистични, стъклокерамичните котлони имат елегантна, равна стъклокерамична повърхност. Под нея редица навити метални нагревателни елементи предават топлината на различни зони за готвене, които на свой ред нагряват тенджерата или тигана.
Равната им повърхност ги прави особено лесни за почистване, а от друга страна, тъй като са електрически, те често съдържат интуитивни панели със сензорно управление.

Индукционни котлони

Индукционните котлони използват иновативни технологии, използвайки електромагнитни полета за нагряването на тигана вместо самия котлон. По този начин повърхността на котлона ви остава при стайна температура дори по време на готвене, което го прави още по-безопасен и е чудесен вариант, ако в дома ви има деца.
Съвременните им системи за сензорно управление, бързото регулиране на нагряването и привлекателният дизайн за ключови характеристики на индукционните котлони.

Комбинирани

Комбинираните печки съчетават предимствата на газовите и електрическите печки. Те обикновено включват газови котлони и електрически фурни, за да можете да се възползвате от предимствата на прецизното, незабавно готвене на газ в съчетание с преимуществата на многофункционална електрическа фурна.

2. Извадете рулетката!

Преди да закупите новата си печка се уверете, че сте измерили наличното пространство. Така че извадете рулетката и започнете да записвате цифрите!
Помнете: препоръчваме да добавите още 5 mm около уреда за по-лесна вентилация, както и за да предотвратите прегряване.
И не забравяйте също да измерите ширината на вратите и коридорите в дома си! Не искате да получите чисто новия си уред и след това да откриете, че той не може да мине през входната врата!

3. Изберете допълнителните предимства

Както повечето уреди, съвременните печки предлагат полезни функции, за да можете да дадете свобода на шеф-готвача в себе си.
Ето подборка от функции, които предлагат печките Indesit.

Multichef

Гответе вкусни ястия с лекота!
Multichef предлага редица уникални методи на готвене и ви помага да приготвяте апетитни ястия без усилия.
Можете да разчитате на Multichef за всичко от вкусно печено до пица или чеснови хлебчета. Приятно хапване!

Лесно почистване

Почиствате без усилия.
Конструкцията Лесно почистване от Indesit ви позволява да свалите предния стъклен панел от печката бързо и безопасно, благодарение на което почистването е изключително лесно.