Приятно прекарване в кухнята

Истинското сърце на дома ви: кухнята.

Приятно прекарване в кухнята

Напоследък непрекъснато гледаме твърде много готварски предавания.

Мъжът и децата често използват думи от френската и италианската кухня в разговорите ни. Те дори знаят как се пише Crème fraîche. Странно е.
Но също така е забавно. Предизвикваме се взаимно да приготвяме най-апетитните ястия, а и се храним по-здравословно (понякога).

Кухнята се е превърнала в нещо като споделено бойно поле/ работилница. И това е прекрасно. Винаги съм гледала на кухнята като на истинското сърце на дома. Ако “ние сме това, което ядем”, то кухнята е мястото, където решаваме какво ще бъдем.

Кухнята ни е част от гамата вградени уреди Aria на Indesit. Тя изглежда фантастично: всеки уред за готвене идеално допълва другия и има изчистен, съвременен вид, който обожавам. Ще звучи наивно, но е като семейството ни: всички сме различни, но сме създадени един за друг (Да, предупредих, че ще е наивно).
Съпругът ми може да сготви печено във фурната, докато аз и дъщеря ми приготвяме супер здравословно нискомаслено ястие на плота. Междувременно синът ми експериментира с микровълновата. 

Готвим, смеем се и си прекарваме добре.

Гамата Aria улеснява това. Да вземем например плотовете. Обожавам многофункционалността им, понеже позволяват да използваме тенджери и тигани с всякакви форми и размери. А почистването след готвене става с лекота.

Фурната има толкова много чудесни функции, че често обвиняваме мъжа ми, че не играе честно.

Turn&Cook е една от тях. Тя прави точно това – завъртате програматора и получавате невероятно вкусни ястия за по-малко от час. Преди се карахме за това, кой ще чисти фурната, но тази има много хитри подобрения в конструкцията, които правят всичко изключително лесно, като накланящия се грил или подвижния стъклен преден панел.

Смяхме се с момчето ни, когато той реши да прави ястия като на шеф готвач в микровълновата. Но се наложи да си върнем думите... храната беше наистина изтънчена. Микровълновата фурна Aria има специална система, която гарантира пълното сготвяне на съставките (със старата ни микровълнова ястията винаги бяха наполовина замразени, наполовина прегорени).

Нашата кухня: тя е оживена, шумна, разхвърляна.

Но също така е най-доброто място в дома – там, където сме най-близки :)